2024. Május 5. Vasárnap Györgyi napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

2018-09-08 07:40:16

A Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény a Kulturális Örökség Napjai alkalmából kerékpártúrát szervez a szerepi Csonkatoronyhoz. Indulás: 2018. szeptember 15. (szombat) 10 óra a Karacs Ferenc Múzeum kertjéből. Minden túrához csatlakozót szeretettel várnak a szervezők.
A sokak által Csonkatoronyként ismert három méteres téglafal a Sárrét egyik legrégebbi építészeti emléke. A túra során megismerkedhetnek a résztvevők a torony történetével, valamint az építéséről, koráról és a funkciójáról szóló legendákat is hallhatják a Karacs Ferenc Múzeum munkatársaitól.


2018-11-09 20:52:10

Tóth Roland színész Püspökladányban végezte általános iskolai tanulmányait, majd a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatán érettségizett. 1992-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd 1994-ig a Békés Megyei Jókai Színház társulatának tagja volt. 1994 és 1995 közt a Nemzeti Színiakadémián tanult, majd leszerződött a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz. 1998-ban átigazolt a Nemzeti Színházhoz majd 2002-ben ismét váltott, az Új Nemzeti Színház tagja lett.

2003-tól a Juventus Rádió hangja.

Roland 2003-ban tűnt fel először a televízió képernyőjén, az RTL Klub sorozatában a Szeress most!-ban alakította a nem túl erkölcsös Balla Iván szerepét. A produkcióban olyan magyar színészekkel dolgozott együtt mint Harmath Imre, Csótó Klára, Román Judit, Kárpáti Levente, Babisek Bernát, Müller Attila és Bodrogi Gyula.

2005-ben a konkurens csatorna, a TV2 napi sorozatában a Jóban rosszban-ban tűnt fel, ahol mai napig ő alakítja Bodolai Bandit. Sorozatbeli feleségét Böbét, Cseke Katinka; lányát, Orsit Braghini Rozina; fiát, Szabit pedig Timon Barna alakítja.

Színházi és sorozatbeli szerepe mellett Roland rendszeresen szinkronizál. Például több alkalommal kölcsönözte hangját a mexikói sorozatsztárnak Gabriel Porrasnak.(forrás: starity.hu)


2018-09-22 19:55:16

Fotó: Babusa Sándor


2018-08-29 12:07:34


Itt ülök hosszú percek óta a billentyűzet felett és próbálom szavakba önteni az elmúlt hét történéseit… Aki ismer, tudja, ritkán van olyan, hogy nem bírok dumálni. Hát most ez olyan…

Azt persze pillanatok alatt le tudom írni, hogy alakultak a futásaim az előző héten, kezdem is ezzel, hátha közben jön az ihlet.

A 19-i 19 km után hagytam magamnak egy kis pihenőt és csak csütörtökön futottam újra. Akkor volt az Élménykülönítmény Piknik a Margit-szigeten. Kellemest a hasznossal összekötve hazafele futva jöttem a rakparton, így letudva egy kényelmes 10 km-es távot. Szuper volt az esti fényekben futni, utoljára karácsonykor jártam erre és bár még a nyár végét tapossuk, kicsit megcsapott a vágy, hogy újra azokat fényeket csodálhassam a kocogások közben. Maga a piknik is fantasztikus volt, sok lendületet adott a folytatáshoz mind ötletekben, mind lélekben.

Egy könnyű 6 km-es táv is elő volt írva múlthétre. Máskor többet szoktam futni, ha ilyen “rövid” az előírás (mert nem tudom 100%-osan tartani amúgy az edzéstervet), de most kihasználtam a kedvezményt, jól esett úgy elindulni, hogy egy laza örömfutás vár rám. Amúgy végül nem volt annyira az a szeles időnek hála. Annál inkább örültem, hogy legálisan hagyom abba 6 km után.

A hét harmadik futása végül hétfő hajnalra csúszott át és hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltam, hogy régen járt úton, a Citadella felé gyűjtöm be a kilométereket. Ezt az utat is nagyon szeretem, de valahogy nem jártam erre az utóbbi hónapokban. Annál inkább esett jól most a lelkemnek. Egyrészt, mert sikerült végig futnom felfele, még ha lassan is. Ezt sikerként könyveltem el. Másrészt, mert fent lenni hajnalban leírhatatlanul szuper érzés. A kilátás gyönyörű… Ilyenkor nincsenek buszok, turisták, csak egy-két sportos ember és a biztonsági őrök. Jó onnan lenézni erre a nagy, zajos, pörgős városra, mert annyira békés és nyugodt onnan fentről, hogy az is beleszeret, aki amúgy utálja.

Lefele az Erzsébet híd felé mentem és mivel kedvenc hidam (ne kérdezd miért :D) átfutottam rajta a pesti oldalra. Végül a Szabadság hídon vissza, egész hazáig. Kényelmes, kirándulós, városnézős 13 km lett, nagyon élveztem.

A nap folytatásában elmentem a Bátor Táborhoz éééééés megkaphattam a lila pólómat. Soha nem voltam még ennyire boldog egy futópólóval a kezemben és utóbbi időben nem is nagyon használtam a rajtcsomagosakat a versenyeken. De eeeeezt! Alig várom, hogy rajtam legyen.

Nem értettem régebben, miért annyira különleges dolog ez, de az elmúlt hét és az utóbbi hónapok megértették velem. Fantasztikus érzés ehhez a közösséghez tartozni… Igazán JÓ emberek között lenni, JÓ ügyért cselekedni. Korábban is jótékonykodtam már, de most értettem meg igazán, mennyire más, ha aktívabban vesz részt benne az ember.(Írta: Flachné Asztalos Judit)


2018-08-28 15:28:03

Gyere el hozzánk kiállításainkra, bemutatóinkra, hétvégi „szöszmötölésre”, kirándulásra, vagy egyszerűen csak kukkants be, hátha találsz valaki ismerőst !
A házban a hortobágyi és hajdúsági táj múltjával, földrajzával, Nádudvar néprajzával, környezeti problémáival ismerkedhetsz meg játékos formában.
A NÁDUDVARI KINCSESHÁZ az önkormányzat tulajdonában lévő egykori fürdőház épületében működik a Kossuth tér 5. szám alatt. A házat a Kövy Sándor Általános Iskola tanárai és tanítói működtetik, a működés feltételeit a nádudvari Közgyűjteményi Alapítvány szervezeti kerete biztosítja.
Célunk, hogy megismertessük tágabb és szűkebb otthonunkat; ne csak múltját, szellemiségét, néprajzát, élővilágát, vizeit, hanem mindazt, ami az itt élő emberek számára évszázadokon keresztül egyedivé tette ezt a tájat. Kívánjuk, hogy az itt felnövő gyerekek megismerjék, felnőttként pedig sajátjukként ápolják, élni tudjanak a táj nyújtotta lehetőségekkel és lehetőségekből.
A KINCSESHÁZ nyitva tartása: Kedd, csütörtök, péntek, szombat: 9-13 óráig Szombati szöszmötöléseink 10 órától 13 óráig tartanak. 

Nádudvari Kincsesház Cím: 4181 Nádudvar, Kossuth Tér 5/A, Telefon: 06-70-946-3442


2018-09-17 23:56:46

Hortobágyi Pásztorok és Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások XII. találkozója 2018. szeptember 8-án, szombaton Hortobágy - Vásár tér, a Kilenclyukú híd lábánál. 9:30-kor ünnepélyes megnyitó
Pásztorok országos terelőversenye, Terelési képesség vizsga. Napközben kézműves és népművészeti kirakodó vásár. Este az Ökotúra Vendégháznál Pásztorok Bálja. (forrás: magyarpasztorkutya.weebly.com/ fotó: pixabay.com)


2018-08-25 09:34:43

Fotó: Varga Marcsi


2018-08-26 09:57:56

A legtöbb szülő alapelvként említi a gyereknevelésben, hogy csemetéje legyen őszinte. Szép is az, egészen addig, amíg az apró utód nem veszi ezt túlságosan komolyan és nem mondja el mindenről a véleményét, bárhol, bármilyen helyzetben. Ha nem kérdezi meg, hogy a néninek miért van olyan nagy orra, a bácsinak miért nincs foga, mert ilyenkor bizony a kedves szülő a teljes zavarodottság állapotában próbál mentegetőzni. Az sem szerencsés, ha a gyerek előtt hazudunk, a főnöknek, egy kellemetlen rokonnak, mert ez sem segít az őszinteségre nevelésben. Ha komolyabban belegondolunk, nem lehet hazugság nélkül megúszni. Nem mondhatjuk el a valódi gondolatainkat válogatás nélkül. Egy rég látott barátnak nem hívjuk fel a figyelmét arra, hogy felszedett pár kilót, hisz valószínűleg ő maga is tisztában van ezzel s nem gázolunk bele feleslegesen a lelkébe. Ezt úgy hívják : tapintat. Külön felkérés hiányában nem véleményezzük mások családtagjait, életvitelét, szokásait, legfőképpen akkor nem, ha az nem zavarja a miénket. Részemről nem értek egyet azzal a gyakran mondogatott frázissal sem, hogy "halottról jót, vagy semmit". Nem hiszem ugyanis, hogy egy rosszindulatú, emberiségre kártékony vagy rendkívül nehéz természetű ember minden gonoszságát megváltotta azzal, hogy távozott az élők sorából. De egy hozzátartozó, egy jó ismerős is rendelkezhet olyan kevésbé jó tulajdonságokkal, melyeket miért is ne lehetne a jók mellett megemlíteni, ha éppen rá emlékezünk? Hisz azokkal volt teljes, szerintem az a nagy hazugság, ha úgy teszünk, mintha az illető élete a szentekével lett volna egyenértékű.

Másik kedvencem a párkapcsolatok megcsalás- hazugság vonala. Mert igen, szerintem is az az ideális, ha két ember kapcsolata igaz érzelmeken, kölcsönös megbecsülésen és őszinteségen alapszik. De mindig őszintének lenni az egyrészt nem minden élethelyzetben ajánlatos, másrészt szerintem nem is kivitelezhető. Apró titkok, kegyes hazugságok nélkül aligha lehetséges évekig élni valakivel. No és a megcsalás. Aknamező téma. Igen, csodálatos lehet az örök hűség, a monogámia, mégis ritkaságszámba megy az ilyen házasság. A félrelépés felüti a fejét a jónak gondolt és a pokolhoz hasonlatos kapcsolatokban egyaránt. Elkövetheti mindkét fél, csinálhatják nyíltan vagy titokban. Végződhet botránnyal vagy az új érzelmek elmúlásával. A csaló fél mérhetetlenül gyötrődik vagy a paradicsomban érzi magát, percenkénti váltásban. Egy káosz, egy folyamatos hazugság az élete. Sokakra ilyenkor rátör az őszinteség vágya, imígyen :"Nem akarom becsapni a páromat, nem akarok hazudni tovább, ennél ő többet érdemel." S mivel ő már nem tudja kezelni a lelkiismeretének furdalását, megosztja azt a férjével, társával. Mintha attól könnyebb lenne bármi.

Pedig ezzel csak a másik életét teszi egyik pillanatról a másikra élhetetlenné. Mert még az is megtörténhet, hogy hamar elmúlik az újdonság varázsa, s minden visszazökken az eredeti kerékvágásba. Vagyis zökkenne. Ha a vétlen félben nem maradna jóvátehetetlen félelem, féltékenység, örökös aggodalom, hogy legközelebb vajon mikor történik ez meg újra? Mérgező ez, fojtogató, a legtöbb ember számára feldolgozhatatlan és nem bocsánatos. Úgyhogy óvatosan azzal az őszinteséggel. Nem arra biztatnék senkit, hogy csalja a párját és hazudozzon! Csak hogy gondolkozzon, mielőtt csalna, és ha már csalt, akkor mérlegelje a régi és az új szerelem erejét. Sok a sérülés lehetősége s a magunké nem csökken azzal, ha a másikon akkorákat ejtünk, ami talán soha nem gyógyul be maradéktalanul. (Írta: Győri Andrea, fotó: pixabay.com)


2018-08-25 19:56:54

Berekfürdői Körmendi Lajos írótábor programja - 2018. szeptember 03 - szeptember 09.
2018. szeptember 03. (Hétfő)
16:00 – Megemlékezés Körmendi Lajos sírjánál
17:00 – Könyvbemutató, előadó a szerző Jánosi Zoltán, emlékezik Oláh Jánosra Kocsis Csaba és Jánosi Zoltán. Helyszín: Bod László Művelődési Ház
2018. szeptember 05. (Szerda)
17:00 – Jókai Anna emlékkövének átadása,
Megemlékezik: Mezei Katalin, Dr. Hajdu Lajos, Vári Fábián László határon túli író. Helyszín: Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő
2018. szeptember 07. (Péntek)
17:00 – „…ne csodálkozz:/Itt lakik a nyár” című könyvbemutatója
A könyvet ismerteti Sarusi Mihály szerkesztő és Kocsis Csaba a tábor művészeti vezetője. Helyszín: Bod László Művelődési Ház


2018-08-28 15:34:08

A Bárándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel meghív minden kedves éprdeklődőt a 2018. évi. Hagyományőrző Roma Bálra a bárándi Piaccsarnokba! Ideje: 2018. szeptember 1. 18.00 óra
A rendezvény ingyenes, amely tartalmaz egy vacsorát. Fellép a LASHE SHAVE együttes (a képen).


Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081828384858687888990
919293949596979899100101102103104105
106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135
136137138139140141142143144145146147148149150
151152153154155156157158159160161162163164165
166167168169170171172173174175176177178179180
181182183184185186187188189190191192193194195
196197198199200201202203204205206207208209210
211212213214215216217218219220221222223224225
226227228229230231232233234235236237238239240
241242243244245246247248249250251252253254255
256257258259260261262263264265266267268269270
271272273274275


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu